Tips voor het kopen van een Volkswagen Golf 7 GTI

Tips voor het kopen van een Volkswagen Golf 7 GTI

Als je overweegt om een tweedehands Volkswagen Golf 7 GTI te kopen, zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Over het algemeen is de betrouwbaarheid van dit model prima in orde, maar het is toch verstandig om de onderstaande lijst met mogelijke problemen door te nemen. Bedenk wel dat de Golf een enorm populair model is, en dat eventuele problemen dus al vaak zijn beschreven.

Aandrijflijn
Bij handgeschakelde Golf 7 GTI's kan de koppeling relatief snel slijten. Dit wordt verergerd doordat het 2.0 TSI EA888-blok makkelijk te tunen is.
Het EA888-blok kan kleine koelvloeistoflekkages hebben bij de waterpomp en thermostaat. Controleer of deze onderdelen zijn vervangen en of er voldoende koelvloeistof aanwezig is.
De DSG-bak heeft regelmatig onderhoud nodig. Controleer of dit ook is gebeurd.

Carrosserie en interieur
Bij sportieve topmodellen is het extra belangrijk om te letten op mogelijke oude schade aan de carrosserie, vooral bij geïmporteerde auto's met een opvallend laag bpm-bedrag.
Het open dak kan rammelen, lekken en piepen. In extreme gevallen kunnen er zelfs scheuren in het glas ontstaan.
De carrosserie en deuren van de MK7 Golf GTI kunnen nogal rammelen.
De kofferklep kan lekken, waardoor water in de bak voor het reservewiel terechtkomt.
Controleer of de tankklep netjes opent. De actuator die dit regelt, kan namelijk stukgaan. Het kan nogal lastig zijn om de tankklep dan handmatig te openen, omdat daar geen voorziening voor is. Reparatie kan ook vrij prijzig zijn.
De (LED-)koplampen kunnen een witte waas op het plastic hebben en/of steenslag vertonen.
Controleer of de verwarming werkt. Binnen enkele minuten moet er warme lucht uit de ventilatieopeningen komen. Als dit niet het geval is, kunnen er verschillende oorzaken zijn. Soms is alleen een reset van het kleppensysteem nodig, wat kan worden gedaan door de AC-knop en luchtstroom naar boven vijf seconden ingedrukt te houden. De lampjes gaan dan knipperen. In andere gevallen kan de kachelradiateur verstopt zijn, wat kan worden verholpen door het systeem door te spoelen.
De stoelverwarming heeft niet het eeuwige leven, dus controleer ook tijdens warm weer of deze nog werkt. Tijdens het inspecteren van de auto kun je dit eenvoudig testen.
Kuipstoelen zijn kwetsbaarder voor instapschade, maar dit geldt voor elk type kuipstoel.

Onderstel
Let altijd op bijgeluiden van het onderstel, zoals kraken en piepen. Dit kan bijvoorbeeld worden veroorzaakt door versleten draagarmrubbers of topmounts.
Een goede set banden draagt aanzienlijk bij aan het rijplezier en de prestaties van de auto. Het is dan ook zeker de moeite waard om te investeren in kwalitatief hoogwaardige banden. De achter dempers en veren hebben een beperkte levensduur, wat een mooie gelegenheid biedt om te upgraden naar betere aftermarket dempers. Houd er rekening mee dat de "Diamond Cut" velgen gevoelig zijn voor beschadigingen en corrosie.

Elektronica
Het kan soms voor problemen zorgen bij oudere navigatiesystemen. Bij koud weer kan het touchscreen bijvoorbeeld onbedoeld knoppen indrukken. Als dit gebeurt, kan het nodig zijn om het touchscreen scherm te vervangen. Als het navigatiesysteem vastloopt, kun je het resetten door de aan-knop 10 seconden ingedrukt te houden.

Als je op zoek bent naar een occasion Volkswagen Golf 7 GTI, is het goed om te weten dat er verschillende motoruitvoeringen beschikbaar zijn. De GTI heeft 220 pk/ 350 Nm, de GTI Performance heeft 230 pk/ 350 Nm, de GTI Clubsport heeft 265 pk/ 370 Nm en de GTI Clubsport S heeft 310 pk/ 380 Nm. Na de facelift zijn er nieuwe varianten uitgebracht, waaronder de GTI TCR met 290 pk/ 380 Nm.

Op Marktplaats.nl kun je meer dan 200 Volkswagen Golf 7 GTI's vinden op het moment van schrijven. De prijzen variëren van €15.000 tot meer dan veertigduizend euro voor de Golf GTI TCR. Voor het volledige aanbod van Volkswagen Golf's kun je natuurlijk terecht op Marktplaats Auto.

 

Terug naar blog

SHOP